סלט צבעוני ממזונות על

01/11/2016, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית

3-4 מנות כ- 240 קלוריות למנה

קינואה, בטטה,סלק, קייל אבוקדו שעועית ועוד

סלט צבעוני ממזונות על

רכיבים:

1 בטטה קטנה קלופה וחתוכה לקוביות
1 סלק בינוני קלוף וחתוך לחתיכות
3 עלי עייל שטופים וחתוכים
כוס עלי בייבי שטופים
½ אבוקדו בינוני חתוך לסירות קטנות או קוביות
¾ כוס קינואה מבושלת
½ כוס שעועית ירוקה מאודה
1 כף זרעי דלעת
1 כף שבבי שקדים קלופים
1 כף שומשום קלוי ללא מלח
1 כף שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

הכניסו את קוביות הבטטה והסלק לשקית פלסטיק/אוכל, הוסיפו כפית (שליש כף) שמן זית, סגרו את השקית היטב ונערו היטב. פזרו את קוביות הסלק והבטטה על תבנית אפיה, הוסיפו מעט מלח ופלפל ואפו בתנור חם מאוד (200-220 מעלות) למשך חצי שעה לערך.
ערבבו את הקינואה, הקייל, השעועית, עלי הבייבי, החמוציות או האוכמניות והוסיפו אבוקדו ואת הזרעים, השומשום והשקדים. הוסיפו את הבטטה והסלק וערבבו בעדינות.
הוסיפו מיץ לימון, שמן זית שנשאר, פלפל ומלח לפי הטעם והגישו.
מנה שיכולה להיות מאוד חגיגית וייצוגית
בריא וטעים
בתיאבון