סלט קינואה של נועה

01/09/2016, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית

4 מנות גדולות או 8 קטנות, 150 קלוריות למנה גדולה

מתכון מזין טעים בריא ודיאטטי

סלט קינואה של נועה

החומרים:

כוס קינואה
כף שמן זית לטיגון
בצל סגול בינוני – קצוץ לריבוים או פסים קטנים
2 גזרים בינוניים – חתוכים לקוביות קטנות או פרוסות דקות מחולקות לשניים
קישוא גדול או 2 קטנים – חתוך לרצועות דקות וקצרות
כוס פטריות שמפיניון או יער חתוכות לקוביות קטנות
כוס נבטי אלפאלפא או ברוקולי
כף זרעי חמניות
פלפל, מלח, שום, פפריקה, כורכום

אופן ההכנה:

מבשלים את הקינואה בסיר מים רותחים למשך כ 20-25 דקות
מטגנים את הבצל עד שמצהיב
מוסיפים את זרעי החמניות ומעט מלח
מוסיפים פטריות, גזר וקישוא מערביים בעדינות במשך 2 דקות
מוסיפים את התבלינים לפי הטעם
מוסיפים את הנבטיםומערבבים למשך דקה נוספת
מסננים את הקינואה ומחזירים לסירללא המים, מוסיפים את תערובת הירקות עם הזרעים והנבטים
סוגרים את המכסה ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה מאוד
מגישים חם או קר אפשר לקשט בפטרוזילה או כוסברה – מה שאוהבים

בתיאבון