פשטידת ברוקולי

27/02/2017, מאת אפרת באלס מאמנת כושר אישית

כ 12 מנות, רק 90 קלוריות במנה.

מתכון קליל, דיאטטי ופשוט

פשטידת ברוקולי

איך אפשר לחגוג את שבועות בלי פשטידה? מתכון בסיס נהדר לפשטידה דיאטטית שאפשר בקלות להחליף את הברוקולי בירק אחר – תירס, פטריות וכו'. 

אפשר להשתמש בתבנית מלבנית קטנה, שתי תבניות אינגליש קייק או בתבניות שקעים למאפינס.

החומרים:

800 גרם ברוקולי טרי. אם משתמשים בקפוא, יש להפשיר אותו לפני השימוש
3 ביצים
3 כפות קמח כוסמין
1/2 כפית אבקת אפייה
1 גביע קוטג'
3 כפות גבינה בולגרית רזה 5% מפוררת
2 כפות גבינה צהובה רזה 9% מגוררת
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.
אם משתמשים בברוקולי טרי, מפרקים אותו לפרחים ומבשלים במים רותחים במשך כ-10 דקות, עד שהוא מתרכך מעט ומסננים את המים
חותכים את הברוקולי גס ומעבירים לקערה.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך כ-40 דקות.