כתבת המשך- מזונות על

13/05/2014, מאת אפרת באלס מאמנת כושר אישית

כתבה שנייה בסדרה על מה לאכול על מנת להיות בריאים יותר

אם אימצנו את העקרונות הבסיסיים של הכתבה משבוע שעבר אנחנו מוכנים לשלב הבא של מזונות העל

כתבת המשך- מזונות על

שיבולת שועל: מכילה סיב המוריד כולסטרול ומסייע לעיכול וויטמינים מקבוצת B. ניתן להשתמש בשיבולת השועל בדייסה, עם גרנולה ביתית או בעוגיות שיבולת שועל.

שעורה: עשירה בחלבון, ויטמינים מקבוצת B וסיבים תזונתיים. בעלת אינדקס גליקמי נמוך המסייע להאטת קצב עליית רמת הסוכר לאחר אכילה, ולכן מומלצת לסוכרתיים. טובה לדיאטה ותורמת לתחושת שובע. ניתן להשתמש בה בתבשילים, במרקים ובסלט.

קייל: כרוב ממשפחת המצליבים העשיר בכלורופיל, לוטאין וסידן. מתאים להכנת שייקים וכתוספת לסלט. הקייל נראה כמו שילוב של כרוב וחסה, אך המרקם שלו קרוב יותר לכרוב.

אצות: מכ8ילות נוגדי חמצון בכמות גדולה. האצות מכילות כמות גבוהה של יוד על כן מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע לפני שמכניסים אותן דרך קבע לתפריט היומי. נהדרות בסושי או בסלט.

זרעי פשתן וצ'יה: הם עשירים באומגה 3, בפיטוסטרולים המסייעים בהורדת כולסטרול ובחומצות שומן המסייעות בהפחתת מצבי דלקת. מומלץ מאוד לשלב אותם בסלט, בפשטידות, בשייקים ועם יוגורט.

נבטים: מכילים תרכובות צמחיות המסייעות להגנה מפני סוגים שונים של מחלות סרטן. רצוי לקנות זרעים ולהנביט לבד בבית. מומלצים כתוספת לסלט. אין הגבלה על אכילת נבטים, מלבד באנשים עם בעיות של קרישת דם.

כורכום: מסייע במניעת סרטן ואנטי דלקתי. הוא נראה כמו ג'ינג'ר, רק בצבע כתום. טעמו מאוד חזק לכן מומלץ לשים ממנו מעט. טוב במרק, ברוטב לפסטה ובכל תבשיל אפשרי. רצוי לקנות אותו טרי.

קינואה: מכילה חלבון מלא, את כל חומצות האמינו וויטמינים מקבוצת B ואין בה גלוטן. ישנם כמה סוגי קינואה אשר חלקם עשירים יותר בברזל וחלקם בסידן. נהדרת בסלט, בפשטידה ובתבשילים.

פטריות שיטאקי: מכילות נוגדי חמצון ותורמות למניעת גידולים סרטניים. מומלצות במרק, בממרח או כתוספת.