הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - מרק כרוב סיני
18/10/2009, מאת רותי ברקן מנחת קבוצות תמיכה
מתכון קל להכנה ודל קלוריות המתאים לעונה זו.
זהו מרק ירקות. ניתן לאוכלו כמעט ללא הגבלה. יש בו ניחוח אסייתי. 10 מנות כל אחת בערך 40 קלוריות.
מרק  כרוב סיני

עונת המרקים התחילה!!!

החומרים:

ראש כרוב סיני חתוך לאטריות

4 גזרים חתוכים לגפרורים – ג'וליאן

4 גבעולי סלרי עלים.

1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות

3 שיני שום כתושות.

כף אחת אבקת מרק פטריות

כף אחת אבקת מרק עוף או בטעם עוף

1/2 חבילה נבטים עבים

1כף אחת רוטב סויה

כף אחת ג'ינג'ר טרי מגורר

מלח לפי הטעם רק יש לזכור ששמנו כבר כף רוטב סויה ואבקות מרק.

להגשה: לא חובה אך אפשר להוסיף 100 גר' טופו דל קלוריות(עד 3% שומן) ובצל ירוק אחד קצוץ.  


אופן ההכנה:

שמים בסיר את הכרוב הסיני עם הגזר הסלרי,הפטריות והשום. מוסיפים מעט מלח וכחצי כוס מים ומאדים כעשר דקות עד שהכרוב מאבד מנפחו. מוסיפים את הג'ינג'ר ואת אבקות המרק ומוסיפים שני ליטר מים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה                                                                                                                                          כארבעים דקות. לפני סיום הבישול מוסיפים את הנבטים ואת רוטב הסויה. לפני ההגשה ניתן לגרד על פומפיה גסה כמאה גרם טופו (עד 3% שומן) ומפזרים מעל. ניתן לפזר גם בצל ירוק קצוץ. 
 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2017 Diets.co.il