הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - עוגיות שיבולת שועל
15/07/2008, מאת רותי ברקן - מנחת קבוצות תמיכה
כ- 70 עוגיות. כל אחת בערך 30 קלוריות.
מתכון לעוגיות דיאטטיות, מנה = 3-2 עוגיות = כ- 90 קלוריות.
עוגיות שיבולת שועל

החומרים:

 

3/4 כוס קמח, מומלץ לנסות קמח מלא

1/4 כף אבקת סודה לשתייה

2 ביצים

2 כפיות תמצית וניל מאיכות טובה

1/2 כוס סוכר חום ו1/2 כוס סוכר לבן

150 גר' שיבולת שועל להכנה מהירה

1/4 כוס אגוזים קצוצים דק

4  כפות שמן, מומלץ שמן קנולה

 

אופן ההכנה:

 

מערבבים יחד את הקמח ואבקת האפייה. טורפים את הביצים עם תמצית הוניל, השמן, הסוכר הלבן והסוכר החום. מקפלים את תערובת הקמח לתערובת הביצים. מוסיפים את שיבולת השועל. מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותו בתרסיס שמן. בעזרת שתי כפיות יוצרים מהתערובת עוגיות ומניחים בתבנית במרחק 2 ס"מ האחת מהשנייה.אופים בחום בינוני כ- 8-10 דקות. ניתן להכניס את הבלילה לשקית זילוף ולזלף עוגיות קטנות.(העוגיות טופחות מאד באפיה.) ניתן גם להכין מהן גלים בניילון נצמד ולהקפיא ואז לחתוך כשהבלילה קפואה. הבצק דביק מאד. נא לא להיבהל. יוצא ממש טעים. אפשר לקשט כל עוגייה בצימוק, בחצי שקד או בחמוצית.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
חן
14/10/2013 20:54:00
כותרת:
מוצלח מאוד
תגובה:
יצאו מוצחות מאוד. מדי פעם מגוונת עם הוספת פרג / שומשום / קוקוס / שוקולד ציפס/ פריות יבשים פשוט מדהים
עוגי
25/10/2012 21:48:00
כותרת:
האכזבה הגדולה...
תגובה:
בקטשי יצאו 40 עוגיות הטעם לא מי יודע מה,מאכזב מאוד
רוצים מתכון מעולה תרשמו בגוגל עוגיות בריאות. בהצלחה!
קרן
09/10/2012 11:06:00
כותרת:
טיפ שימושי
תגובה:
עוגיות באמת נהדרות, מספיק גם חצי מכמות הסוכר.
מכיוון שהבלילה נורא נוזלית אני ממליצה להעביר אותה לשקית ניילון, לעשות חתך לא גדול מידי וכך זה ישמש כמעין מזלף וכול מה שנותר זה לשטח מעט עם כף טבולה במים. ( :
רעות
11/07/2012 11:39:00
כותרת:
איזה עוגיות נפלאות!!!
תגובה:
מתה עליהןןןןן
קריספיות וטעימות כל כך!!!
זזתי להכין אותן :)
בתאבון
מ.י.
16/06/2012 11:38:00
כותרת:
תגובה:
העוגיות יצאו לי מוצלחות וטעימות, אפשר להוריד קצת מהסוכר למי שרוצה לשמור על הגזרה.
אדווה
23/05/2012 18:00:00
כותרת:
קוואקר
תגובה:
מתכון מעולה אני לא מבינה מה הקטנוניות
שלכן יוצא סוף והוספתי גם סוסמסום וגם קינמון ויוצא מוצלח מאוד בגל אופן אצלי לא נשארו גם לא הפירורים :)
רעות
08/05/2012 20:35:00
כותרת:
מעולה!!
תגובה:
יצא לי מעולה!
השתמשתי באבקת אפייה במקום סודה לשתייה, במקום אגוזים שמתי חמוציות והוספתי מעט קינמון! מדהים! אחלה מתכון! אפשר גם להשתמש בפחות סוכר...תודה!
עינת
04/12/2011 4:54:00
כותרת:
מעולה !!!
תגובה:
עוגיות ממש מעולות קל להכנה גם לבלתי מקצועיים כמוני, לי העוגיות התחברו בפעם הראשונה צריך ממש להרחיק בינהן

תודה
אילנה
02/10/2011 15:03:00
כותרת:
העוגיות יצאו מצוין
תגובה:
כשראיתי את התגובות למתכון הן היו מאוד מפחידות אך אינטואיטיבית המתכון נראה לי בסדר. הכנתי את העוגיות מקמח שיפון ואמנם לא קבלתי 70 אלא 50 עוגיות בטעם מצוין. הדבר היחיד שלא ברור במתכון זה האם להשתמש ברבע כף סודה לשתיה או אבקת אפיה. אני השתמשתי בסודה לשתיה וכמו שכבר ציינתי הן מצוינות.
גילה
17/08/2009 15:29:00
כותרת:
עוגיות שיבולת שועל
תגובה:
מדוע כל כך קשה לעורכת המדור הזה לכתוב את המתכון האמיתי ? האם היא יודעת אותו בכלל?
האם היא קוראת את התגובות שלנו?
חוצפנית -
לפרסם - ולזלזל בקוראים,
כנראה שגם שאר המרשמים באתר לא נכונים...
גלית
13/08/2009 22:55:00
כותרת:
אולי תועילו לכתוב את המתכון הנכון?
תגובה:
רציתי לעשות את העוגיות האלו, ונתקלתי בתגובות השונות כולל מרשם אחר, נא כתבו בבירור את המרשם,
מה גם שישנה טעות, כתוב אבקת סודה לשתייה, ובהוראות כתוב אבקת אפייה,
תחליטו - המצרכים לא זולים,
עושים ולא מצליח - וזורקים לפח.
אני מחכה לעידכון. תודה
שרון
05/12/2008 9:35:00
כותרת:
אז מה המתכון הנכון?
תגובה:
יש כאן 2 מתכונים עם כמויות שונות לגמרי!!!!
עזרה....
דנדוש
28/08/2008 11:57:00
כותרת:
תגובה:
העוגיות יצאו מעולות:)
כל בני המשפחה נהנו מהעוגיות שלי:)
אמירה
28/07/2008 15:21:00
כותרת:
שבולת שועל
תגובה:
יש להוסיף למתכון שנרשם אתמול גם 100מ גרם פצפוצי שוקולד.
אתכם הסליחה
אמירה
26/07/2008 23:00:00
כותרת:
המתכון הנכון
תגובה:
2 ביצים
1 כוס שמן קנולה
1 כוס קמח מלא
2 סוכר וניל
שלשת רבעי כוס סוכר חום
2.5 כוסות שבולת שועל
ניתן להוסיף שומשום קנמון


אופן ההכנה כפי שנכתב לערבבב יחד וליצור עוגיות על נייר אפיה כפי שנכתב בהצלחה- אנא דייוח מאחר והעוגיות משגעות!
ל
18/07/2008 15:40:00
כותרת:
תגובה:
משהו לא הגיוני במתכון.. הכנתי וזה יצא ממש לא טעים, אני חושבת שזה אמור להיות 1/4 כפית!!! ולא כוס.
מעיין
17/07/2008 16:02:00
כותרת:
הערות:
תגובה:
לא ציינת מה עושים עם השקדים ושיבולת השועל-צריך להוסיף אותם בסוף!
שלושתרבע כוס קמח זה לא מספיק העיסה יוצאת דביקה ומוזרה-צריך 2 כוסות קמח !
ויש פה יותר מ30 קלוריות לעוגיה אולי40 או 45...
כל הזכויות שמורות ©2007-2017 Diets.co.il