הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - דג סלמון אפוי ברוטב שום ויין
15/04/2008, מאת רותי ברקן מנחת קבוצות תמיכה.
4 מנות, כל מנה שווה מנת חלבון בשרי + 1 מנת שומן בערך 250 קלוריות
החג הזה, חג הפסח הוא חגם של אוהבי החריימה, הדג המרוקאי עם הרבה כוסברה והגפילטע פיש. אצלנו חצי משפחה אוהבת גפילטע פיש והחצי השני לא מוכן לטעום אפילו. מצאתי פתרון .
דג סלמון אפוי ברוטב שום ויין

גיסי אמון על הגפילטע פיש שהחצי של המשפחה שלו אוהבים ואני מכינה את הסלמון, אותו רוב בני ביתי מוכנים לאכול. וכך הושג השלום. פשוט. לא??
את קציצות הדג איני יודעת להכין כי זה תפקידו של גיסי. את הסלמון שאני מכינה אני מביאה כאן. קל, פשוט, חגיגי וטעים. אני קונה פילט גדול, בערך 800 גר', מכינה אותו עם העור ולאחר הבישול העור נפרד בקלות. אפשר להוריד את העור, למי שמעוניין, ע"י הקפאה חלקית אם הדג טרי או הפשרה חלקית אם הדג קפוא, וקילוף איטי. מתחילים מפינה אחת ולאט לאט מסירים את כל העור. אך גם לאחר האפייה העור מוסר נהדר.  

 

החומרים:

 

פילה דג סלמון
1 כפית שמן זית או ספרי קל שמן.
20 שיני שום לא מקולפות
1 כוס יין לבן יבש
מלח
פלפל שחור
רוזמרין , עלי דפנה, פלפל אנגלי


ההכנה:


מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה.  בנייר אפייה. מורחים על הנייר שמן זית ומניחים את פילה הדג. מפזרים את שיני השום מעל הדג ובתבנית. מוסיפים יין, מלח, פלפל, עלי דפנה ופלפל אנגלי, ורוזמרין. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה במשך 15 דקות. מכניסים את הדג ואופים כ-25 דקות. כדאי מאד להשגיח. גד סלמון הוא דג נהדר אך יש נטייה ליבשו בתנור ואז הוא ממש חונק, קשה לאכלו. מומלץ לדייק בזמני האפייה כדי לאוכלו בשיא תפארתו.

 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
rivka
30/07/2008 17:24:00
כותרת:
סלמון אפוי
תגובה:
האם אפשרי להקפיא סלמון אפוי.
כל הזכויות שמורות ©2007-2017 Diets.co.il