הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - אגסים אפויים
21/05/2017, מאת
6 מנות כ 180 קלוריות למנה
מנה מותרת בהחלט כקינוח לארוחה, קינוח דל קלוריות , סיום מרענן לארוחה מותר גם בדיאטה
אגסים אפויים

חומרים:


3 אגסים בינוניים או גדולים, קלופים וחציים לאורך
¼ כוס סוכר קוקוס
2 כפות שמן אבוקדו
½ כפית מלח
½ כוס (90 מ"ל) קרם קוקוס
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום (או כף לא מלאה משקה רום/ויסקי/סקוטש)


אופן ההכנה:


מוציאים את ליבת הגרעינים ממרכז האגס .  לתבנית חסינת אש מוסיפים את השמן, הסוכר והמלח ומחממים מעט על אש בינונית.  במקביל מכינים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
מסדרים את חצאי האגסים כשהבסיס הישר כלפי מטה וה"בטן" כלפי מעלה. כדי שהאגסים לא יתייבשו או יישרפו, מרטיבים את האגסים בתערובת השמן והסוכר. אחרי מספר דקות מורידים את התבנית מהאש ומכניסים לתנור שחומם מראש, למשך כעשרים דקות. חשוב להרטיב את האגסים כל חמש עד שבע דקות בנוזלים שבתבנית.


בסיר קטן מוסיפים את קרם הקוקוס, הוניל והרום (או הויסקי), מערבבים ומביאים לרתיחה קצרה. מורידים את עוצמת האש ומבשלים עד שהרוטב נעשה מעט סמיך.
מוציאים את האגסים מהתנור ומסדרים בצלחות אישיות. יוצקים את הרוטב החם על האגסים ומגישים.


בתיאבון


 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2017 Diets.co.il