הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - מרק מיסו
01/03/2015, מאת אפרת באלס מאמנת כושר אישית
4 מנות, רק 100 קלוריות במנה
מיסו, המרק היפאני, הוא שונה, מעניין, טעים ודיאטטי.
מרק מיסו


מיסו הוא מחית הנוצרת מתהליך ארוך של תסיסת אורז, פולי סויה ודגנים נוספים ששולבו יחד עם עובש מיוחד ומלח.
המיסו הוא מזון-על מרפא, עשיר בוויטמינים, ברזל, סידן, חלבונים, מסייע בהורדת לחץ דם ובעל שפע של סגולות בריאותיות, אחת מהן היא סילוק רעלים מהגוף.
חלק מהמצרכים למרק הזה תצטרכו ללכת לקנות במיוחד, אך תישאר לכם מכל החומרים כמות יפה לעוד מספר מנות נוספות שתכינו בעתיד.

החומרים:

חופן פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות
חופן נבטים
4 כוסות מים
3 כפות מיסו לבן
12 גר' אבקת מרק דאשי (לא חובה)
כף אצות וואקמה
200 גרם טופו טרי
3 ענפים בצל ירוק קצוץ לטבעות

אופן ההכנה:

מאדים את הפטריות  כ-5 דקות
מוסיפים 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את אבקת מרק הדאשי ומביאים לרתיחה נוספת
מוסיפים את המיסו תוך כדי בחישה
מבשלים על להבה נמוכה כעשר דקות
מוסיפים את אצות הוואקמה והבצל הירוק ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
מוסיפים את הטופו ואת הנבטים ומבשלים דקה נוספת
מגישים ונהנים


שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2017 Diets.co.il