הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - סלט כרוב צבעוני
15/07/2013, מאת רחל כהן
5 מנות, כל מנה כ- 90 קלוריות.
כרוב הוא ירק משביע ומגוון, אפשר להכין ממנו המון סלטים ומתכונים מבושלים. את רוב סלטי הכרוב אפשר לאכול בכיף גם אחרי יומיים או שלושה.
סלט כרוב צבעוני

החומרים:

½ ראש כרוב לבן
½ ראש כרוב אדום
גזר אחד או שניים
2-3 בצלים ירוקים
כוסברה, ולאלו שלא אוהבים - פטרוזיליה

לרוטב:

3 כפות חומץ (מומלץ חומץ אורז מירין)
2 כפות שמן
מיץ מלימון שלם
מעט מלח
כפית ג'ינג'ר טרי חתוך קטן או כף עד שתים של ג'ינג'ר מוחמץ

אופן ההכנה:

פורסים את הכרובים לאטריות דקיקות (אני אוהבת לחתוך אותו ב"מנדולינה" בפריסה הכי דקה שיש. זה קל ומהיר).
יש אומרים שמומלץ לעסות את הכרוב החתוך יחד עם מלח בכדי לרככו, אך זו לא חובה. טכניקה נוספת היא להכניסו, לאחר הפריסה, למיקרוגל ל-3 או 4 דקות לריכוך.
את הבצל הירוק חותכים לא קטן מידיי
את הגזר מגרדים על מגרדת גסה ואת הכוסברה או הפטרוזיליה אפשר להפריד לעלעלים או לחתוך קטן.
מערבבים היטב את חומרי הרוטב ושופכים על הירקות.
מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך.
מניחים בצד לשעה לאיחוד טעמים ובתיאבון.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2017 Diets.co.il